Linker

Her er det to nyttige linker når det gjelder allergi og epilepsi.

www.drbaddaky.no

 

www.epilepsihund.no

 

Da har medisinen kommet!

Immucept

I dag har jeg vært å hentet allergimedisinen Immucept til Asti.

I morgen 1.mai starter vi behandlingen. Hun skal ha to pump under tunga morgen og kveld.

Det er veldig små flasker og to slike varer i 1/2 år.

Den første flasken heter A, med bare litt av stoffene hun er allergisk i mot, når den er tom er det klart for flaske B, med enda mer av det allergiske stoffet.

Til slutt blir det bestillt flaske C, og denne skal hun bruke fast, og den er det høyt konsentrert av stoffene hun er allergisk mot.

Nå må vi bare krysse fingrene for at dette har bra virkning.

Denne medisinen er videreutviklet i fra sprøytene som har vært brukt, men er mye bedre.

Hos vår dyrlege er vi de første som tester disse dråpene.

Pr. dags dato har hun nesten ikke kløe 🙂. Hun har faktisk generelt hatt minimalt med kløe hele tiden, heldigvis!!

LES ETT AVSNITT LENGRE NED.

Iris

Iris fikk sitt første epilepsi anfall når hun var 3,4 år gammel. Vi fikk vetrinær til å ta prøver og undersøke henne, for å utelate andre sykdommer.

Hun har nå hatt over 20 anfall som vi har sett. Hun har nok også hatt noen anfall i hundegården, for Asti er blitt veldig obs på henne i spes.situasjoner, som noen ganger når hun ligger og sover/drømmer.  Anfallene hennes er veldig svake og det har de vært hele tiden.

Hun mister ikke bevisstheten sin, fråder ikke ut av munnen og har ikke direkte kramper.

Hun blir stiv i kroppen og blikket og mister kontrollen på spes.beina sine, hele hunden er helt skeiv, kan klare å gå etterhvert.  Anfallet i seg selv varer i ca 30-45 sek. Etter selveste anfallet gir seg, så leter hun etter bakken/gulvet med baklabbene sine, løfter de veldig høyt.

Hun er ikke særlig sliten etter et anfall. Har til og med gått elgdrev etter et anfall.

Anfallene er såpass svake og "sjeldne", så vi trenger ikke å medisinere henne. Men vi må følge med henne og anfallene, så de ikke varer lengre, for da må vi gi henne medisin Stesolid i endetarmen for å forkorte de. Hvis anfallene blir lengre og hardere uten medisinering, så sliter dette veldig på b.l.a hjertet hennes.

Hun fungerer helt fint i hverdagen og på jakt 🙂. Men ser at de fleste anfallene kan komme etter 7-9 dager i strekk som bandhund på elg. For da er hun sliten. Det har også kommet i forbindelse med løpetiden.

Vi bruker henne som om hun ikke hadde hatt epilepsi, for som dyrlegen vår sa, så skal hun IKKE ha noe dårligere liv pga av dette. Vi får ikke forringe livet hennes som en aktiv jakt og brukshund som hun er.

Det kan se ut som om det har blitt sjeldnere anfall, etter at hun hadde livmorbetennelse aug. 2013., og fjernet livmoren.

I august/september 2014 kom det flere anfall i løpet av en 14 dgrs tid,( pluss at hun har hatt flere før det også, men ikke tett.)

Ringte til dyrlegen for å prate med henne, for vi tenkte at nå må vi nok begynne med forebyggende medisiner. Men hun sa at det var enda for milde og sjeldne anfall, til å begynne med disse medisinene, for det var verre med bivirningene av de, enn de små anfallene hennes.

Så vi får bare krysse fingrene og håpe det ikke utvikler seg mere.

 

 

 

Asti

Da har vi fått bekreftet at Asti er allergisk, desverre.

Vi kunne vel til tider se symptomer allerede sommer/høst 13.

Nå på senvinteren begynte hun å klø litt mer på kroppen, og vi kontaktet vetrinæren vår. Hun hadde fått betennelse i huden etter kløe, da ble det penicilin i tyve dager, så tok vi blodprøver og disse ble sendt inn til Dr.Baddaky. Hun er blant de fremste på forskning innen allergi og hudproblemer, i Europa.

Hun bemerket også på prøvesvarene våres, at det var helt typisk for Wachtel å ha høyt score på pollen.

Vi har begynt på allergifor, og hun går på antihistamin.

Nå har vi da fått bekreftet etter utvidet blodprøve, at hun er allergisk mot ulike pollen, husstøvmidd og lagermidd.

Vi kommer til å gå for å lage en vaksine for henne. Allergenspesifikk immunterapi (immucept), sprøyter el. dråper i munnen.

Pr. i dag er hun så å si symptomfri, etter de tiltakene vi prøver å gjøre.

-Antihistaminer (tabl.)

-Støvuge med sentralstøvsuger.

-Moppe med tørrmopp.

-Allergifor og godis.

-Dr. Baddaky omega 3 olje.

-IKKE ligge i vår seng!!

-Hundesenger i skinn og  ingen gulv tepper.

Bade innimellom med vetr.shampo. etter behov.

 

I dag 28.03.14, bestilte vi Immucept til Asti. Det tar ca 5-6 uker før den er ferdig lagd til henne.

 

 Asti har i dag 21.09.14, startet med flaske nr. 3 av medisinen sin. Dette er den medisinen med det mest konsentrerte stoffene hun er allergisk mot, og som hun skal gå på hele tiden.

Hun har tidvis klødd verre, vi har badet med spesial shampo, og sprayet henne med havremel spray (fra dyrlegen), som skal lindre kløen.

Hun klør ikke så fælt så det er plagsomt for henne, og det hindrer henne ikke i å "jobbe" med det hun skal.

Det sies at denne medisinen ikke virker før det har gått 6 mndr, kanskje 1 år. Det er ikke en medisin som er direkte mot allergi, men den bygger opp immunforsvaret hennes.

 

 

Asti sin allergi, juli 2015.

En liten oppdatering på Asti sin allergi. I mai var det ett år siden vi tok i bruk immunterapi for Asti sin allergi.

Jeg vil ikke påstå at det har virket akkurat. Hun klør en god del. Og det popper opp små kviser, og der faller også hårene av + at hun gnager.

Vi bruker fortsatt antihistaminer og bader henne med spesial shampo og dusjer på spray. Vi klarer å holde det ganske bra i sjakk med dette.

Men i dag måtte vi ty til penicilin. Det er blitt betennelse i huden.

Det er MYE jobb med en allergihund og det må en motivert eier til, som dyrlegen sier 😲, og det er sant!

Hun har bedt oss om å bruke immunterapien en stund til, for å se hvordan det går. Vi får se, det kan jo være at hun hadde vært enda verre uten den medisinen også. Men håper og tror at den skal virke godt, men bra blir hun jo aldri, for helbreder gjør den jo ikke, selv om symptomene kan bli mindre.

Asti sin allergi.

Asti hadde det bra på fjellet. Der var det veldig kald og klar luft, og hun klødde seg nesten ikke i det hele tatt .

Men det skal jeg si forandret seg, når hun kom hjem!

Så det er ihverfall noe hun reagerer VELDIG på her hjemme i "lavlandet".

Vi må frem med sprayer og shampo igjen..

Iris og epilepsi, juli 2015.

Iris har sine svake epilepsi anfall i jevne mellomrom. Noen ganger en gang i mnd, sjeldnere enn det også, og plutselig flere en annen mnd. Men ganske like alle anfallene. Heldigvis ikke sterkere. Så derfor er hun fortsatt ikke medisinert.

Men nå har hun faktisk hatt 5 anfall på fjorten dager. Tre av anfallene på en uke, og de to siste på en og samme dag, og det liker jeg ikke helt.

Nå får vi følge godt med utover de neste dagene, og se hva som skjer. Blir det noe hyppigere nå, må vi ta kontakt med dyrlegen.

Vi ser at anfallene kommer lett, hvis hun stresser og er sliten.

Epilepsi.

Etter forrige innlegg, så har Iris hatt ytterlige to anfall.

Vi ringte til vetrinærklinikken, og har vært der i dag (tirsdag 21.07.15.)

Hun ble tatt mange forkjellige prøver av, for å se om det hadde blitt noe underforliggende sykdom, som gjorde at hun fikk så mange flere anfall, enn det hun har hatt før.

Det var ikke noe galt med henne, det eneste de fant ut, var at hun hadde litt for tykt blod, altså dårlig med væske i kroppen.

Vi må "tvinge" henne til å drikke mere vann. Noe som IKKE er enkelt😲. Hun er ikke så veldig flink til å drikke, så vi får ha vann i maten hennes ihvertfall.

Hun har idiopatisk epilepsi, altså epilepsi uten noen sykdom som utgjør at hun har det. Men det at hun også hadde lite væske i kroppen kan være med å påvirke hennes anfall.

Så i kveld har hun startet på epilepsi medisin. Dette er en ny medisin som skal være mindre bivirkninger med enn Fenemal.

Håper og tror at alt blir bare bra utover nå, er ikke morsomt når kjæledyrene er syke .

Tidlig en mandags morgen....

Jeg ble vekket av Iris i dag tidlig kl. 0500. Da var det et epilepsi anfall på tur. I morgen(tirsdag) har hun gått på tablettene i en uke, og vi hadde håpet og trodd at nå var anfallene kanskje over, men nei desverre.

Anfallet var ikke hardere og lengre enn det har vært før.

Vi får bare vente å se, om det kommer flere.....da må i så fall tablett dosen økes noe.

 

06.08.15 Iris sin epilepsi.

Da har Iris vært anfallfri i ti dager 👍. Håper dette er noe som fortsetter 🙂.

Det skjer at de har anfall med medisiner,f.eks etter aktivitet, men i mindre grad.

Hadde en prat med dyrlegen vår i går,(det var ikke "vår" dyrlege som medisinerte henne i ferien) og jeg sa at jeg var redd for at hun ble redusert som jakt og brukshund pga medisinene. Men hun sa at det var ingen fare, hun kom til å være seg selv etter en mnds tid, når hun blir vant med medisinene. Nå er hun litt roligere og trøttere. Så hun er klar til elgjakta 😀.

Iris sine anfall. September 2015.

Iris har anfall med medisner. Det er ikke unormalt, men det har blitt fler og fler desverre😥.

Hun hadde ett anfall i juli, to i august og tre nå i september, bare i løpet av ei uke.

Var hos dyrlegen i dag, 22.09. og det ble bytte av medisiner, som skal være bedre. Nå får vi håpe at de værste bivirkningene uteblir, og at de ev. er borte til jakta, 05.10.

Bivirknigene er trøtt og sliten i starten.

Nå krysser vi fingrene!!!

Asti sin allergi. sept. 2015.

Status. Kløe.........

Nå går hun på penicilin pga bakterier i huden. Og hun klør. Nå håper vi at ting skal bli bedre da det blir kaldere og ikke så mye gress g ugress. Det er lov å håpe.......🤨

Iris sine nye tabletter.

Foreløbig ser det ut som om Iris tåler sine nye tabletter godt. 👍

Iris sine nye tabletter. II.

Nå har Iris brukt tablettene sine(Fenemal) en ukes tid, og hun er til tider dritings 🤔.

Hun virker ikke så svimmel, men det er vanskelig å stable beina og gå stødig. Virker svak på en måte, raser i trappa osv...

Hun er også veldig tørst. Og igjen har dette medført til at hun har mindre kontroll når hun sover, så da kan det lekke. Hun blir veeeeldig lei seg stakkars 😥.

Dette er så vondt å oppleve syntes jeg, men trøster meg med ar det er forbigående og har lest at det er mange som har denne bivirkningen i starten da de begynner med tablettene.

I kveld skal mannen i huset til dyrlegen med Asti, på årlig sjekk, så da får Iris bli med, så hun får sjekket henne også.

Etter ca fjorten dagers tid skal hun ta blodprøver, for å se om det er rett mengde medisin hun får.

Hun skal jakte elg om en uke, og jeg får for guds skyld tro at hun er fit for fight da .

 

Iris og epilepsi oktober 2015.

Bivirkningene til Iris har avtatt  mer og mer, men fungerer ikke optimalt på jakta.

Fredag ringte verinæren og hadde fått resultatene i fra blodprøven, ang. medisineringen. Verdiene hennes lå på 13 og skal ihvertfall være 20. Så vi har i dag (søndag) økt dosen med en tablett, så hun går på 3 Fenemal daglig.

Ser at bivirkningene kommer litt mere tilbake nå etter økt dose. Håper det går fort over.

 

 

Asti og allergi.

Asti klør fortsatt. Hun har gått på penicilin i en periode nå.

De tablettene hun har brukt mot kløe, hjelper minimalt, så nå ville vetrinæren at vi skulle prøve en nyutviklet medisin, mot kløe, som skal være så bra. Sporimune.vet.

Dette er dråper til å ha i munn. Vi startet  17.10.15. Det kan ta opp til 4 uker, før optimal virkning. Vi får se.

 

Ingen ende....

Vi har hatt Iris på røntgen i dag (26.10.15). Hun har vært litt halt på ene bakbenet, og støl i bakparten, særlig etter drev i elgjakta.

Men har egentlig sett en aning i lengre tid at hun har vært litt kort i skrittene bak.

I dag viste det seg at hun har forkalkninger i ryggraden 😥.

Dette er ikke mye å gjøre noe med desverre. Gi smertestillende ved ev. behov.

Asti sin allergi. okt 2015.

Sporimune.vet, som gis som flytende medisin hjelper godt på kløen til Asti 👍. Vi så virkning etter tre dager allerede. 🤩

Etter 4 ukers bruk, skal hun ha det annenhver dag.

Iris og epilepsi okt 2015.

Da har Iris gått på 3 Fenemal i 10 dager. Bivirkningene er blitt bedre, og hun har ikke hatt noen anfall 👍.

Iris har påvist spondylose i ryggen. 07.11.15.

Iris e klar i hodet sitt til jakt HELE tiden!!

Jeg skrev for noen dager siden at Iris hadde forkalkninger i ryggen, på tre steder. Spondylose.

 Det er bruskdanninger i mellom ryggvirvlene. Hun har det på tre steder i ryggen. På en skala i fra 1-10 så har hun ca 4.

Dette er påvist på røntgen.

Dyrlegen sa at om det er mye på røntgen, så trenger ikke hunden ha noe særlig smerter, og motsatt.

Iris er halt og stiv etter aktivitet.

Hun startet med smertestilne Rimadyl, og vi som ikke har hatt nok nå 😲, hun måtte jo få diare av de.

Så de måtte vi slutte med, og vi startet opp med smertesprøyter. Hun skal ha 4 stk, med en ukes mellomrom. Og da skal disse virke i 6-9 mnd.

Nå har vi tatt 2 stk, og hun er noe bedre. Virkningen vises ikke ordentlig før den 4 er tatt.

Jeg klarer ikke å skrive alt om Spondylose her, så dere få Google litt 😉.

Vi prøver å hjelpe henne så godt vi kan. Hun får den roen hun trenger, (det ble ikke jakt på henne sist helg), smertestilne sprøyter, Glukosamin, Omega 3 og dekken i fra Back on Track.

Vi gikk og jogget i skogen i dag(lørdag), og etter hvile var hun støl, men absolutt ikke verre enn hun har vært.

Vi får se......til helga 14 nov, blir det antagelig mer elgjakt, og Iris skal være med litt👍.

Vi får ikke lov av dyrlegen å slutte å bruke henne, for det er veldig viktig at musklaturen blir trent og brukt!! Men med måte selvfølgelig.

Det går ikke an å helbrede Spondylose desverre 😥.

Noe mer epilepsianfall har hun ihvertfall ikke hatt!👍Og bivirkningene av medisinene er borte.

Den jakthunden hun en gang var, kommer nok ikke igjen desverre, deet er vondt å skrive det, men er redd for at det er slik. Dronninga på elgjaktlaget .

Vi får se hvordan ting utvikler seg........

 

Iris og spondylose. 13.11.15

Sprøytene som Iris får mot forkalkningene i ryggen, begynner å virke👍. Vi ser det på at hun halter mindre. I dag har vi både gått og jogget litt, og hun er i fin form etterpå. Ikke vondt og halt 😉.

Det blir ikke noen jakt denne helga her, men neste helg blir det nok både lørdag og søndag. Iris skal være med å jakte, men vi må starte veldig pent med henne.

Brusk dannelsene som har "festet" seg og laget "broer" i mellom ryggvirvlene hennes, kan brytes opp igjen, og da bli det smertefullt igjen.

Til uka er det 4 og siste sprøyta vi skal ta, og det er etter den det skal være full virkning.

Sprøytene heter Cartrophen. Dette middelet er smertestilne og betennelses hemmende, og forebygger og hemmer utvikling av forkalkning videre.

Etter at den fjerde er satt, har vi bestemt oss for å begynne hos fysioterapeut med Iris.

Fysioterapeuten skal jobbe med å få henne så smertefri som mulig, øke muskelmassen og smidigheten og mykgjøring med massage.

Det blir noe trening/massage opplegg hjemme også.